Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Waterfilters onderhouden: waarom moet dat?

Een waterfilter helpt om de laatste kleine onzuiverheden, maar ook een gekke geur of smaak uit het water te halen. Maar als je een waterfilter niet onderhouden, dan zorgt voor problemen.

Om een waterfilter in huis goed te onderhouden, zijn er een paar stappen die je regelmatig moet uitvoeren:

Vervang de filtercartridge: De filtercartridge in het waterfilter moet regelmatig worden vervangen, afhankelijk van het type filter dat je hebt. Sommige filters moeten om de paar maanden worden vervangen, terwijl andere filters een levensduur hebben van enkele jaren. Raadpleeg de handleiding van het waterfilter om te zien hoe vaak de filtercartridge moet worden vervangen en volg deze richtlijnen op.

Reinig de buitenkant van het filter: Maak de buitenkant van het waterfilter regelmatig schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen, aangezien deze krassen op het oppervlak van het filter kunnen veroorzaken.

Spoel het filter om de paar weken af: Om verstopping te voorkomen, spoel je het waterfilter om de paar weken af onder de kraan. Spoel het filter gedurende enkele minuten af om eventuele ophopingen van vuil of mineralen te verwijderen.

Laat het filter na vervanging doorstromen: Als je de filtercartridge hebt vervangen, laat het waterfilter dan enkele minuten doorstromen voordat je het water gebruikt. Hierdoor wordt eventueel aanwezig koolstofstof, stof en andere deeltjes verwijderd die zich in de nieuwe filter kunnen bevinden.

Door deze stappen regelmatig uit te voeren, zorg je ervoor dat je waterfilter in huis goed blijft werken en schoon drinkwater blijft leveren. Raadpleeg altijd de handleiding van het waterfilter voor specifieke instructies over het onderhoud van jouw type filter.