Blog
10/04/2019        Wienerberger Wonen

Wat zijn de voordelen van kleiklinkers?

Er is een reden waarom de Romeinen kozen voor kleiklinkers om hun wegen aan te leggen in de Middeleeuwen, het is een duurzaam product. Het is dus niet vreemd waarom zoveel mensen kiezen voor kleiklinkers voor hun buitenaanleg. Maar wat zijn nu de concrete voordelen? We gingen te rade bij Wienerberger.

Sterke eigenschappen van kleiklinkers

Om te beginnen is er de lange levensduur tot 125 jaar, een periode waarin de kleiklinkers perfect herbruikbaar zijn. Minstens even spectaculair is hun onwrikbare kleurvastheid die ook na decennia niet aan kracht inboet. Een voorbeeld zijn de Kwadrata kleiklinkers die hun warme, doorleefde tinten danken aan het gebruik van natuurlijke grondstoffen en aan een voldoende lang bakproces op hoge temperatuur.

Beproefde kwaliteit

Dat bakproces en de kleisamenstelling zorgen ervoor dat de keramische tegels opgewassen zijn tegen allerlei belastingen waaraan ze kunnen worden blootgesteld. Denk maar aan strenge vriestemperaturen, grote druk, mogelijke slijtage, strooizout en reinigingsproducten.

Een eigen karakter en identiteit

De ontwerpvrijheid met kleiklinkers is zo goed als onbeperkt. De kleuren zijn harmonieus af te stemmen op die van de omgeving. De stenen kunnen alle vormen volgen en in verschillende verbanden worden gelegd wat een uniek resultaat oplevert. De kleiklinkercollectie Kwadrata van Wienerberger bestaat in een tegelformaat van 15 bij 15 cm, en een diversiteit aan nuances uit verschillende kleurenfamilies. Het grote formaat vergemakkelijkt het legproces, wat een snelle en kwaliteitsvolle plaatsing garandeert.

Retro getrommeld vs. strak ongetrommeld?

De rijke tinten die u vrij kunt combineren en de keuze tussen een retro getrommeld of strak ongetrommeld oppervlak, maken dat kleiklinkers zich gezwind naar uw smaak en stijl voegen.

kleiklinkers ongetrommeld getrommeld

Kleiklinkers in tegelformaat, de voordelen?

Minimaal onderhoud

Het grote voordeel van het tegelformaat is dat het aantal voegen sterk wordt beperkt. Daardoor hebben uw oprit, tuinpaden, terras, zwembadboord of andere buitenverharding nog minder onderhoud nodig dan bij kleiklinkers in andere formaten. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt met controle van de voegen volstaat.

Welke kleiklinker past nu bij uw project?

Start hier uw zoektocht naar de kleiklinker die het beste aansluit bij uw verwachtingen!

Hoeveel kleiklinkers heb je nu nodig?

Via deze rekenmodule kunt u het benodigde aantal kleiklinkers berekenen voor uw project. Zo kan je beter inschattingen maken, hou zeker ook rekening met de voorziene uitsparing(en) voor vijver, zwembad, ...

Wil je meer informatie over de Kwadrata kleiklinker of andere collecties leren kennen? Kom dan langs in één van de Wienerberger showrooms, u bent altijd welkom.

Lees ook: Wienerberger lanceert wedstrijd ‘Shoot, share ’n win’

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020
2019-09-02
Sax Sanitair
Hoe beschermt u zich tegen brandgevaar? Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal...
Lees meer

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan
2019-06-04
Steeds meer woningen zijn vandaag de dag voorzien van een buitenkraan. Bijzonder makkelijk natuurlijk, want in uw tuin gebruikt u ongemerkt best...
Lees meer