Blog
21/03/2019        Van Severen Energie

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

5 redenen waarom een warmtepomp de optimale oplossing is:

1. Een warmtepomp verlaagt het E-peil van uw woning

Het E-peil is een maatstaf voor de energieprestatie van uw woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger een woning is. Het E-peil hangt af van verschillende zaken zoals thermische isolatie, luchtdichtheid, de orie╠łntatie van het gebouw, bezonning (vangt de woning veel zon op?), gebruikte verwarmingseenheden.

Zo tellen warmtepompen als een zeer efficie╠łnte warmtebron. Door het gebruik ervan zal je dus je E-peil laten zakken, wat tal van voordelen met zich meebrengt.

2. Een warmtepomp verlaagt de energiefactuur

Warmtepompen kunnen jouw energiefactuur verlagen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van aardwarmte krijg je een surplus van energie. Deze energie kan dan gebruikt worden om je huis of sanitair water mee te verwarmen. Zo bespaar je elektriciteit!

3. Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke en duurzame verwarmingseenheid. Zo is de CO2 uitstoot van een warmtepomp slechts de helft van traditionele verwarmingssystemen. Zo draag jij je steentje bij, en zorg je voor een kleinere ecologische voetafdruk! Wie gebruik maakt van warmtepompen kan mits opwekking van zijn eigen elektriciteit volledig onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Je wordt dan CO2 neutraal.

4. Beschikbare subsidies en premies

Er zijn veel beschikbare subsidies en premies verbonden aan het gebruik van warmtepompen. Er zijn bijvoorbeeld beschikbare premies van de netbeheerders, of via de gemeenten en provincies. Zo kan je stevig de prijs bij de installatie drukken.

5. Weinig onderhoud vereist

Een warmtepomp vraagt zo goed als geen onderhoud. Dit is dus een heel groot voordeel als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een gasketel of mazoutketel. Deze warmtebronnen hebben veel vaker onderhoud nodig. De reden hiervoor is omdat deze voor hun warmte gebruik maken van een verbranding. Het is net bij deze verbranding dat er vaker onderdelen kapot kunnen gaan, en slijten.

Wist je dat?!
Er zijn ook aantrekkelijke premies voor de aankoop van een warmtepomp.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Wat zijn de voordelen van een wit dak?

Wat zijn de voordelen van een wit dak?
2019-08-30
Wienerberger
Witte daken zijn de laatste jaren aan een fikse opmars bezig, en dat is ook logisch. Witte dakpannen geven het dak namelijk niet enkel een unieke...
Lees meer

7 tips om zonnepanelen te reinigen

7 tips om zonnepanelen te reinigen
2019-05-08
Van Severen
Mei is hét moment om uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De (hopelijk) zonnigste maanden staan voor de deur en die...
Lees meer