Blog
17/03/2019    Wonen

Waarom kiezen voor een groendak?

Groendaken zijn vergelijkbaar met gewone tuinen, zowel qua uitzicht als het gebruik en onderhoud. Groendaken zijn populair en spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Maar wat veel mensen niet weten is dat de isolatie van het groendak voor een koeler huis zorgt in de zomer. Niet alleen dan heb je profijt van een groendak, maar ook in de winter: het warmteverlies is veel lager dan bij een klassiek dak. Daarnaast mogen we natuurlijk niet vergeten dat de groendaken positieve uitwerkingen hebben voor ons milieu.

Intensief versus extensief groendak

Het intensieve groendak werkt volgens hetzelfde principe als een gewone tuin. Hier kan daadwerkelijk op getuinierd worden. Er kunnen bijvoorbeeld grassen, struiken of zelfs bomen op groeien. Hiervoor moet uw dakconstructie voldoende stevig zijn vanwege het gewicht dat het intensieve groendak met zich meebrengt. Op het extensieve groendak (ook wel vegetatiedak of sedum-dak genoemd) mag niet dagelijks op gelopen worden. Op deze daken kan je bijvoorbeeld mossen, vetplanten en kruiden planten die geen onderhoud nodig hebben.

waarom kiezen voor een groendak


De leuke bijkomstigheden van een groendak op een rijtje

Beplanting op uw dak als dakbedekking biedt veel voordelen, met name duurzame voordelen die positief bijdragen aan ons milieu:

  • Het opvangen van fijnstof door de beplanting, fijnstof is namelijk schadelijk voor je gezondheid.

  • De biodiversiteit neemt toe, waardoor er straks ook vlinders in de stad te vinden zijn.

  • Het verhoogt de levensduur van het dak met 20 jaar.

  • Uitstekende isolatiewaarde, waardoor je energieverbruik zal dalen.

waarom kiezen voor een groendak


Een tuin in lijn met uw interieur

Je tuin maakt net zoals je interieur een stukje persoonlijkheid kenbaar. Als de stijl van je huis landelijk is dan zal het dak meer struiken en planten bevatten. Als het huis mooi strak is ingericht dan kan er ook gekozen worden voor een onderhoudsvrij extensief dak met kruiden en vetplanten. Zo is er voor ieder wat wils, en heb je ook altijd de mogelijkheid om met het dak van je woning een steentje bij te dragen aan het milieu.

waarom kiezen voor een groendak

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020
2019-09-02
Sax Sanitair
Hoe beschermt u zich tegen brandgevaar? Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal...
Lees meer

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan
2019-06-04
Steeds meer woningen zijn vandaag de dag voorzien van een buitenkraan. Bijzonder makkelijk natuurlijk, want in uw tuin gebruikt u ongemerkt best...
Lees meer