Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Een toilet zónder water dat energie produceert!

Welkom in de toekomst, waar een toilet bestaat dat een probleem biedt aan de 2,5 biljoen mensen die het zonder sanitaire voorzieningen moeten stellen.

Ja, er bestaan toiletten zonder water. Deze toiletten worden ook wel droge toiletten genoemd. Ze zijn ontworpen om menselijke afvalstoffen op te vangen en te verwerken zonder gebruik te maken van water.

Droge toiletten zijn vaak te vinden op plekken waar er geen toegang is tot stromend water of rioleringssystemen, zoals bijvoorbeeld in afgelegen gebieden, campings, boten en tiny houses.

Er zijn verschillende soorten droge toiletten, waaronder composttoiletten, verbrandingstoiletten en chemische toiletten. Elk type heeft zijn eigen manier van verwerking en opslag van afvalstoffen.

Composttoiletten bijvoorbeeld, maken gebruik van bacteriën en andere organismen om menselijke uitwerpselen en toilet papier af te breken tot compost. Deze compost kan vervolgens worden gebruikt als bemesting voor planten.

Verbrandingstoiletten verbranden de afvalstoffen, terwijl chemische toiletten gebruik maken van chemicaliën om de geur te verminderen en de afvalstoffen te neutraliseren.

Droge toiletten hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele toiletten die water gebruiken, zoals het besparen van water en het verminderen van de impact op het milieu. Ze zijn echter niet voor iedereen geschikt en vereisen vaak wat extra werk en onderhoud.