Blog
08/01/2017    Wonen, Nieuws

Tips voor een goede huisbeveiliging


Hoewel het aantal woninginbraken in België is afgenomen in de afgelopen jaren, is het geweld wat inbrekers gebruiken juist schrikbarend hard toegenomen. Dit resulteert in gevaarlijke situaties! Denkt u zich eens in dat u of uw gezinsleden worden opgeschrikt door een of meerdere gewelddadige inbrekers in huis. In dit artikel geven we u een aantal handige tips om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken. Hoe staat het momenteel met de huisbeveiliging van uw woning?

Tip 1: zorg voor de juiste sloten op uw deuren

Een goede huisbeveiliging begint met het plaatsen van de juiste sloten op de deuren van uw woning. Kies bijvoorbeeld altijd voor zogenaamde cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is.

Tip 2: kies voor gecertificeerde sloten

Naast het feit dat het erg belangrijk is om voor cilindersloten te kiezen op uw deuren, is het minstens zo belangrijk om te kiezen voor gecertificeerde sloten. Deze sloten zijn van een hoge SKG-beoordeling en het PKVW-keurmerk voorzien. Twijfelt u over de betrouwbaarheid van sloten? Kijk eens op internet welke recensies u over het slotenmerk of de sloten zelf vindt.

Tip 3: vraag om advies van een slotenmaker

De meest waardevolle tip die we u kunnen geven is wellicht het inschakelen van een betrouwbare slotenmaker bij u in de buurt. Slotenmakers hebben doorgaans een ruime expertise in het plaatsen en vervangen van sloten, evenals dat slotenmakers u kunnen helpen bij het maken van een beveiligingsanalyse van uw woning. Op basis van deze beveiligingsanalyse kunt u de beveiliging van uw woning verder aanscherpen.

Als u geen slotenmaker inschakelt voor het maken van een beveiligingsanalyse, dan kunt u dit ook zelf doen. Kijk hierbij goed naar de ramen in de buurt van een regenpijp of plat dak. Dit zijn vaak kwetsbare punten in de beveiliging van uw woning.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

ACTIE: Gratis bezichtigingsreis voor 2e verblijf in Cyprus & Griekenland via 3P Vastgoed

ACTIE: Gratis bezichtigingsreis voor 2e verblijf in Cyprus & Griekenland via 3P Vastgoed
2019-03-14
3P-Vastgoed
Actie Second Home aan zee voor klanten van 3P-Vastgoed! Gratis bezichtigingsreis 2 nachten, voor 1 persoon bij aankoop van een vastgoed in...
Lees meer

KBC en Immozo zorgen voor een innovatief partnerschap in België

KBC en Immozo zorgen voor een innovatief partnerschap in België
2019-02-18
“Consument kan via onze immosite rechtstreeks een KBC woningkrediet simuleren en verder afhandelen.” KBC en Immozo gaan een...
Lees meer