Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Senior Proof

Er zijn verschillende manieren om een woning veiliger te maken voor senioren. Hieronder staan een aantal suggesties:

Verwijder obstakels en creëer meer ruimte. Senioren kunnen soms moeite hebben met bewegen en balans houden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen obstakels zijn waarover ze kunnen struikelen. Creëer meer ruimte door meubels te verplaatsen of te verwijderen.

Installeer goede verlichting. Goede verlichting is cruciaal voor senioren, vooral voor diegenen die moeite hebben met zien. Installeer verlichting op strategische plaatsen, zoals trappen, gangen, badkamers en slaapkamers. Zorg ervoor dat alle gloeilampen vervangen worden door energiezuinige LED-lampen die een helder wit licht produceren.

Installeer handgrepen en leuningen. Handgrepen en leuningen zijn belangrijk om senioren te helpen bij het opstaan, gaan zitten en zich verplaatsen in de woning. Installeer handgrepen in de badkamer, bij de wc en in de douche. Installeer leuningen langs trappen en hellingbanen.

Maak gebruik van antislipmateriaal. Antislipmateriaal kan worden gebruikt in badkamers en keukens om het risico op vallen te verminderen. Installeer antislipmatten in de douche of badkuip en in de keuken bij de gootsteen en kookplaat.

Overweeg het installeren van een traplift. Een traplift kan senioren helpen veilig naar boven en beneden te gaan als ze moeite hebben met trappenlopen.

Installeer een rookmelder en koolmonoxidemelder. Rookmelders en koolmonoxidemelders kunnen levens redden. Zorg ervoor dat deze apparaten worden geïnstalleerd in alle slaapkamers, woonkamers en keukens.

Maak gebruik van slimme technologie. Slimme technologie kan senioren helpen om zelfstandig te blijven wonen en tegelijkertijd veilig te blijven. Overweeg het installeren van slimme sensoren die bewegingen en activiteit in huis bijhouden en waarschuwen wanneer er iets ongewoons gebeurt.

Door deze stappen te volgen, kunt u de veiligheid van uw woning verbeteren en ervoor zorgen dat senioren veilig en comfortabel kunnen blijven wonen.