Blog
11/07/2019        Wienerberger Nieuws

Porotherm Dryfix: baanbrekende bouwtechniek voor lijmstenen

Met de Porotherm Dryfix kunt u beter, sneller en efficiënter bouwen. Dit innovatieve systeem ontving een technische goedkeuring ATG met certificatie door een onafhankelijke, externe partij. Daarmee biedt BUtgb, de beheerder van het merk ATG, consumenten, architecten en aannemers de zekerheid dat Porotherm Dryfix een kwaliteitsvolle oplossing vormt om binnenmuurmetselwerk te realiseren.

Porotherm Dryfix: baanbrekende bouwtechniek voor Porotherm lijmstenen

  •  Sneller bouwen

  •  Beter bouwen

  •  Efficiënter bouwen

  •  Eenvoudig met spuitpistool

PU-lijm in plaats van traditionele mortel of lijmmortel voor een nòg snellere plaatsing van uw binnenmuren.

Wat is Porotherm Dryfix?

Wienerberger introduceert met het gepatenteerde Porotherm Dryfix systeem een baanbrekende techniek voor het optrekken van binnenmuren met Porotherm lijmstenen. Net zoals bij het verlijmen met lijmmortel worden ook deze vlakgeslepen snelbouwstenen horizontaal op elkaar verlijmd. De verticale voegen worden gerealiseerd door een tand en groef-verbinding.

Het verschil met lijmmortel? Porotherm Dryfix is niet cementgebonden. Het is een PU-lijm in spuitbussen die wordt aangebracht met een universeel spuitpistool. Afhankelijk van de dikte van de Porotherm lijmstenen brengt u 1 of 2 lijmrupsen aan.

Belangrijk:

  • De Porotherm Dryfix extra-lijm is bruikbaar bij -5°C tot 35°
  • De kwaliteit van Porotherm Dryfix wordt onderschreven door een ATG (ATG 3138)
  • Enkel gecertificeerde aannemers kunnen met Porotherm Dryfix aan de slag. Wienerberger organiseert opleidingen en adviseert bij de werfopstart.

Lees ook: De voordelen van Porotherm Dryfix

Technische goedkeuring ATG attesteert kwaliteit van Porotherm Dryfix

Porotherm Dryfix van Wienerberger is een systeem waarmee aannemers op de werf snel en efficiënt Porotherm PLS 500 en PLS Lambda binnenmuurstenen kunnen  verlijmen met een 1-componentspolyurethaanlijm. Zopas kreeg dit innovatieve systeem een technische goedkeuring ATG met certificatie door een onafhankelijke, externe partij. Daarmee biedt BUtgb, de beheerder van het merk ATG, consumenten, architecten en aannemers de zekerheid dat Porotherm Dryfix een kwaliteitsvolle oplossing vormt om binnenmuurmetselwerk te realiseren.

ATG?

Een ATG (agrément technique - technische goedkeuring) attesteert door middel van een grondige aftoetsing dat een welbepaald product of systeem van een fabrikant geschikt is voor een bepaalde toepassing. Het technisch advies omschrijft eenduidig het product of systeem, zijn karakteristieken en de manier waarop het moet worden geplaatst. ATG’s worden opgesteld voor producten waarvoor geen product- of rekennormen bestaan. Vaak zijn dat systemen, innovatieve producten of producten die bestaan uit meerdere componenten. Beheerder van het ATG-merk is de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw BUtgb.

Externe controle

De technische goedkeuring voor Porotherm Dryfix (ATG 3138) onderschrijft de technische informatie van Wienerberger voor een correcte berekening van het metselwerk. Dat ging gepaard met een testprogramma in universitaire en andere laboratoria om de eigenschappen van het metselwerk te beoordelen. Zo werden onder andere de muurdruksterkte, de buigsterkte, de brandweerstand en de duurzaamheid nauwgezet onder de loep genomen.

Een certificatie-instelling die daarvoor het mandaat heeft van de BUtgb, kijkt extern toe op de conformiteit van de productie met de gepubliceerde goedkeuring. Dat gebeurt met een frequentie die is vastgesteld in een overeenkomst met Wienerberger.

Gecertificeerde uitvoerders

Naast een bevestiging van de technische kenmerken van Porotherm Dryfix omschrijft de ATG ook de voorwaarden voor een correcte uitvoering. Die gebeurt namelijk door gecertificeerde uitvoerders die bij Wienerberger een opleiding volgen, alle relevante technische informatie ter beschikking krijgen en bij de opstart van een werf op de nodige ondersteuning kunnen rekenen. Het voorbije jaar volgden meer dan 1.500 aannemers deze opleiding en werden zij gecertificeerd. Een lijst met erkende aannemers vindt u hier op de Wienerberger website.

werffoto Porotherm

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

ACTIE: Gratis bezichtigingsreis voor 2e verblijf in Cyprus & Griekenland via 3P Vastgoed

ACTIE: Gratis bezichtigingsreis voor 2e verblijf in Cyprus & Griekenland via 3P Vastgoed
2019-03-14
3P-Vastgoed
Actie Second Home aan zee voor klanten van 3P-Vastgoed! Gratis bezichtigingsreis 2 nachten, voor 1 persoon bij aankoop van een vastgoed in...
Lees meer

KBC en Immozo zorgen voor een innovatief partnerschap in België

KBC en Immozo zorgen voor een innovatief partnerschap in België
2019-02-18
“Consument kan via onze immosite rechtstreeks een KBC woningkrediet simuleren en verder afhandelen.” KBC en Immozo gaan een...
Lees meer