Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Poolse woontoren van Matexi in handen van buitenlandse investeerdersgroep

Matexi is een Belgisch vastgoedbedrijf dat in 1945 werd opgericht en sindsdien is uitgegroeid tot een van de belangrijkste ontwikkelaars van residentieel vastgoed in België en andere Europese landen. Het bedrijf heeft meer dan 70 jaar ervaring in het ontwikkelen van woningen, appartementen en andere vastgoedprojecten en heeft in die tijd een sterke reputatie opgebouwd in de vastgoedsector.

Matexi heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en is actief in verschillende Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Polen en Spanje. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame en kwalitatief hoogwaardige woonprojecten en streeft ernaar om een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waarin het actief is.

Het portfolio van Matexi omvat een breed scala aan residentiële vastgoedprojecten, variërend van eengezinswoningen en appartementen tot grootschalige stedelijke ontwikkelingen. Het bedrijf streeft ernaar om innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften van moderne steden en gemeenschappen en werkt samen met gerenommeerde architecten en andere professionals om hoogwaardige en duurzame woonprojecten te ontwikkelen.

De Poolse woontoren van Matexi is een project dat momenteel in ontwikkeling is en gepland staat om te worden gebouwd in de stad Poznań, in het westen van Polen. Het project is ontworpen door het Belgische vastgoedbedrijf Matexi en zal een van de hoogste woontorens van het land worden.

De toren zal 130 meter hoog worden en 40 verdiepingen tellen. Het zal bestaan uit 289 appartementen, variërend in grootte van 30 tot 130 vierkante meter. Er zullen ook commerciële ruimtes op de begane grond zijn, waaronder een supermarkt, een fitnessruimte en andere winkels en diensten.

Het ontwerp van de woontoren is geïnspireerd op de moderne architectuur en zal een opvallend kenmerk worden van de skyline van Poznań. Het gebouw zal ook beschikken over moderne voorzieningen, zoals een zwembad, een sauna en een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners.

Matexi is van plan om de bouw van de toren in 2022 te starten en hoopt het project in 2024 te voltooien. Het is een van de vele vastgoedprojecten van het bedrijf in Polen en draagt bij aan de ontwikkeling van de stad Poznań.