Blog
04/12/2018    Wonen

Kaarsen, hou het gezellig maar veilig! Wij geven u alvast 10 tips.

Eindejaar: kaarsen, kerstboom, fondue, frituren, vuurwerk... Gezellig, maar hou het veilig!

Kaarsen, hou het gezellig maar veilig!


Terwijl u de eerste pakjes onder de kerstboom legt en plannen smeedt voor oudejaarsavond, is het nodig om even stil te blijven staan bij de dingen die fout kunnen lopen.

Gezellig zal het alleszins worden, maar is het ook veilig ? Wij geven u alvast 10 tips:
 
  • Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond. Een tof bloemstukje gemaakt met kaarsen? Laat deze niet volledig opbranden of kies voor lichtjes in plaats van kaarsjes.
  • Gebruik geen kaarshouders van plastic, hout of ander makkelijk brandbaar materiaal.
  • Ga je vuurwerk afsteken? Respecteer de veiligheidsafstanden t.o.v. personen, gebouwen, voertuigen, weelderige plantengroei, enz. Steek het vuurwerk enkel af in een open zone.
  • Vuurwerk dat ná ontsteking weigert, nooit een 2de maal ontsteken.
  • Ontsteek het vuurwerk met gestrekte arm en buig met het lichaam nooit over het aan te steken vuurwerk. Gebruik voor het aansteken een speciale lont, fakkel of sigaar.
  • Gebruik geen aardewerk pannen voor vleesfondue. Deze zijn niet bestand tegen de hoge temperatuur die daarvoor nodig is.
  • Zorg dat het fonduestel tijdens gebruik op een niet brandbaar onderblad staat. Hierdoor voorkomt u dat de tafel te heet wordt en bovendien wordt de gemorste olie opgevangen.
  • Gebruik alleen oliën en vetten die speciaal voor het frituren bestemd zijn; dus geen margarine, boter of braadvet.
  • Doe de verlichting van uw Kerstboom uit als u weggaat of gaat slapen. De schakelaar op uit zetten is niet voldoende, haal de stekker uit het stopcontact.
  • Een boom in een met water gevulde speciale standaard of in een emmer met nat zand is veel veiliger dan een boom die niet bevochtigd wordt. Hierdoor zal de boom minder snel uitdrogen en uitvallen, waardoor het brandgevaar minder wordt.

Lees ook: Niets gezelliger dan een haard, maar vergeet de schoonmaak niet!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan
2019-06-04
Steeds meer woningen zijn vandaag de dag voorzien van een buitenkraan. Bijzonder makkelijk natuurlijk, want in uw tuin gebruikt u ongemerkt best...
Lees meer

Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest

Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest
2019-06-01
Sax Sanitair
Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest. Ontspannen en relaxed energie bijtanken, elke dag opnieuw. Familiale verplichtingen, deadlines,...
Lees meer