Blog
09/04/2017    Interieur, Kopen & Verkopen, Wonen

Je woning verkopen? Deze kleuren vermijd je beter volgens makelaars

Je wenst je woning te verkopen en wilt de hele boel nog een frisse look geven voor een goede eerste indruk. Goed plan, maar houd er rekening mee dat de potentiële koper er eventueel andere voorkeuren op nahoudt dan jij. Zoals het spreekwoord zegt: "Over smaken en kleuren valt niet te twisten". 

Zillow, een Amerikaans vastgoedplatform, heeft een onderzoek gevoerd naar de verkoopwaarde gebaseerd op 50.000 verkochte huizen. Daaruit bleek dat er zelfs kleuren zijn die de waarde van je huis kunnen doen verminderen.

Kleuren die het minder doen:
- Terracota is af te raden. Desondanks het eens Zomerse toets geeft, is het voor veel kopers een afknapper.
- Donker grijs werkt ook niet goed. Donkere kleuren geven direct een sombere sfeer aan het huis. Blijf hier dus van weg.

Het beste is om te kiezen voor neutrale kleuren als lichtgrijs voor een woonkamer of kaki voor een slaapkamer. Frisse witte kleuren laten de ruimtes ook groter lijken, wat ook een voordeel kan zijn. Natuurlijk schilder jij je woning in de kleuren dat jij mooi vindt, maar bij een verkoop is het aan te raden het huis zo neutraal mogelijk op te leveren. 

Neutrale woonkamerkleuren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?
2019-05-19
“Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?” Je...
Lees meer

6 eenvoudige schildertips

6 eenvoudige schildertips
2019-04-28
Net verhuisd of zin om je huis in een nieuw jasje te steken? Dankzij deze professionele schildertips van Levis loopt voortaan elk schilderproject...
Lees meer