Blog
13/02/2017    Luxe, Interieur

INSPIRATIE • de riante vrijgezellen woning

In Sint-Martens-Latem, nabij Gent, houden de boten op de Leie geregeld halt of vertragen ze om deze vrijgezellenwoning van de hand van Govaert & Vanhoutte Architects gade te slaan. Als een beeldhouwwerk duikt ze op uit een golfterrein-tuin, die naadloos aansluit op de oever.

Een lage horizontale constructie, met daarop een betonnen kubus…het heeft zelfs wat weg van een kindertekening van een boot. Een volledig uit glas bestaande muur aan tuinzijde biedt de eigenaar en z’n gasten een ongehinderde uitkijk over het verzonken zwembad, de tuin die erbij ligt als een biljartlaken en de voorbijglijdende boten. Deze openheid en de kleuren in het interieur zijn met opzet licht gekozen, om het contrast te kunnen maken met de ontspanningsruimte in de kelder. 

Daar huist een ruimte naar het model van een strakke nachtclub: de vloer uit poly-beton accentueert ‘the underground’. Wijnen, sterke dranken en verfijnde sigaren liggen er verzameld in een sfeervol verlichte en toegankelijke vitrine. Van aan de bar kijk je naar de bewegingen die zich onder water in het zwembad afspelen. Een transparant zwembad, neergedaald in de kelder als het ware. Daarnaast vinden we nog een DJ-booth en een auto-lift, om de exclusieve sportwagens van de eigenaar mee te laten genieten van het gezelschap…of was het omgekeerd?

Twee verdiepingen hoger dan, in de kajuit zo je wil, is de ‘master’-bedroom, een gastenkamer en twee badkamers ondergebracht. De master-bedroom geeft trouwens uit op een ‘ingedaald’ dakterras, van waarop de eigenaar in alle rust z’n landgoed kan overschouwen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?
2019-05-19
“Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?” Je...
Lees meer

6 eenvoudige schildertips

6 eenvoudige schildertips
2019-04-28
Net verhuisd of zin om je huis in een nieuw jasje te steken? Dankzij deze professionele schildertips van Levis loopt voortaan elk schilderproject...
Lees meer