Blog
13/02/2017    Luxe, Interieur

INSPIRATIE • de riante vrijgezellen woning

In Sint-Martens-Latem, nabij Gent, houden de boten op de Leie geregeld halt of vertragen ze om deze vrijgezellenwoning van de hand van Govaert & Vanhoutte Architects gade te slaan. Als een beeldhouwwerk duikt ze op uit een golfterrein-tuin, die naadloos aansluit op de oever.

Een lage horizontale constructie, met daarop een betonnen kubus…het heeft zelfs wat weg van een kindertekening van een boot. Een volledig uit glas bestaande muur aan tuinzijde biedt de eigenaar en z’n gasten een ongehinderde uitkijk over het verzonken zwembad, de tuin die erbij ligt als een biljartlaken en de voorbijglijdende boten. Deze openheid en de kleuren in het interieur zijn met opzet licht gekozen, om het contrast te kunnen maken met de ontspanningsruimte in de kelder. 

Daar huist een ruimte naar het model van een strakke nachtclub: de vloer uit poly-beton accentueert ‘the underground’. Wijnen, sterke dranken en verfijnde sigaren liggen er verzameld in een sfeervol verlichte en toegankelijke vitrine. Van aan de bar kijk je naar de bewegingen die zich onder water in het zwembad afspelen. Een transparant zwembad, neergedaald in de kelder als het ware. Daarnaast vinden we nog een DJ-booth en een auto-lift, om de exclusieve sportwagens van de eigenaar mee te laten genieten van het gezelschap…of was het omgekeerd?

Twee verdiepingen hoger dan, in de kajuit zo je wil, is de ‘master’-bedroom, een gastenkamer en twee badkamers ondergebracht. De master-bedroom geeft trouwens uit op een ‘ingedaald’ dakterras, van waarop de eigenaar in alle rust z’n landgoed kan overschouwen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Een zwembad plaatsen? Hier zijn 5 zaken die u moet weten

Een zwembad plaatsen? Hier zijn 5 zaken die u moet weten
2019-05-03
Nouv'eau
Voor het "plonzen" en het plaatsen van een zwembad, hier 5 overwegingen: Timing: De beste periode om te zwemmen is gewoonlijk...
Lees meer

Douchebak kiezen: verschillende afmetingen, materialen en installatiemogelijkheden

Douchebak kiezen: verschillende afmetingen, materialen en installatiemogelijkheden
2018-11-14
Sax Sanitair
Ben je op zoek naar een mooie, comfortable en vooral onderhoudsvriendleijke douchebak voor in je badkamer, maar vind je het lastig om te kiezen uit...
Lees meer