Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Huis in Spanje verhuren? Dat loont!

Wie een huis koopt in Spanje wil daar het maximum uithalen: in eigen gebruik, maar ook in huurinkomsten.​Belgische of Nederlandse eigenaars die permanent in Spanje verblijven zijn dun gezaaid

Het rendabel kopen van een huis in Spanje om het vervolgens te verhuren, hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de huizenprijzen, de lokale huurprijzen en de kosten die gepaard gaan met het onderhoud van de woning. Hieronder vind je enkele overwegingen:

Locatie: De locatie van de woning speelt een cruciale rol bij het bepalen van de huurprijzen en de vraag naar huurwoningen. Een woning in een populaire toeristische bestemming in Spanje kan bijvoorbeeld hogere huurprijzen opleveren dan een woning in een minder bekend gebied.

Huizenprijzen: De huizenprijzen in Spanje kunnen aanzienlijk verschillen van regio tot regio en van stad tot stad. Het is belangrijk om een woning te kopen voor een prijs die je je kunt veroorloven en die de mogelijkheid biedt om een ​​goed rendement op je investering te behalen.

Huurprijzen: Het is belangrijk om de huurprijzen in de regio te onderzoeken om te bepalen of je een redelijk rendement op je investering kunt behalen. De huurprijzen variëren ook afhankelijk van de grootte van de woning, de locatie, en de staat van de woning.

Kosten voor onderhoud: Het is belangrijk om de kosten voor onderhoud van de woning in overweging te nemen, aangezien het onderhoud een aanzienlijk deel van de huurinkomsten kan opslokken.

Als je deze factoren overweegt en een woning koopt in een goede locatie, met betaalbare huizenprijzen en redelijke huurprijzen, dan kan het kopen van een woning in Spanje om te verhuren een goede investeringsmogelijkheid zijn. Het is echter belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen en advies in te winnen bij professionals om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissing neemt.

wat is de gemiddelde prijs om een woning te koop in spanje?

De gemiddelde prijs van een woning te koop in Spanje varieert afhankelijk van de regio, de grootte van de woning, de leeftijd van de woning, de locatie en andere factoren. Over het algemeen zijn de huizenprijzen in grote steden en toeristische gebieden zoals Barcelona, Madrid, Valencia, de Costa del Sol en de Balearen hoger dan in andere delen van het land.

Volgens gegevens van het Spaanse Nationale Instituut voor de Statistiek (INE) was de gemiddelde prijs van een woning te koop in Spanje in het vierde kwartaal van 2021 ongeveer €1.566 per vierkante meter. Dit is een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Maar nogmaals, deze prijs kan sterk variëren afhankelijk van de locatie. Bijvoorbeeld, in grote steden zoals Madrid of Barcelona kan de gemiddelde prijs van een woning te koop boven de €2.500 per vierkante meter liggen, terwijl in sommige landelijke gebieden de prijzen veel lager kunnen zijn dan het gemiddelde. Het is dus belangrijk om specifiek onderzoek te doen naar de prijzen in de regio en de stad waar je geïnteresseerd in bent.

De gemiddelde huurprijs van een woning in Spanje varieert ook afhankelijk van de regio, de grootte van de woning, de locatie en andere factoren. Over het algemeen zijn de huurprijzen in grote steden en toeristische gebieden hoger dan in andere delen van het land.

Volgens gegevens van Idealista, een toonaangevend vastgoedportaal in Spanje, was de gemiddelde huurprijs van een woning in Spanje in februari 2023 ongeveer €12,70 per vierkante meter per maand. Dit is een stijging van 8,2% ten opzichte van dezelfde maand in 2022.

Net als bij de verkoopprijzen, kunnen de huurprijzen ook sterk variëren afhankelijk van de locatie. In grote steden zoals Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla kunnen de huurprijzen bijvoorbeeld hoger zijn dan het landelijke gemiddelde, terwijl in kleinere steden en landelijke gebieden de huurprijzen lager kunnen zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat deze gemiddelde huurprijzen slechts een indicatie zijn en dat de prijzen sterk kunnen verschillen afhankelijk van de specifieke locatie, de grootte en staat van de woning, de voorzieningen en andere factoren. Het is daarom belangrijk om specifiek onderzoek te doen naar de huurprijzen in de regio en de stad waar je geïnteresseerd in bent.