Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Houten woontoren HAUT

In het Amsterdamse Amstelkwartier komt een houten woontoren van 73 meter hoog met 21 verdiepingen, het hoogste houten gebouw van Nederland tot nu toe. HAUT wordt een prototype voor innovatief en ...

Er zijn meerdere houten woontorens in Amsterdam, dus ik zal je iets vertellen over de meest bekende.

De meest bekende houten woontoren in Amsterdam is waarschijnlijk de woontoren HAUT, die zich bevindt aan de Amstel. HAUT is een 73 meter hoge woontoren met 21 verdiepingen en 55 luxe appartementen. Het is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Team V Architecture, in samenwerking met ARUP en Lingotto.

Wat HAUT uniek maakt, is dat het een van de hoogste houten gebouwen ter wereld is dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Het is gebouwd met duurzaam geproduceerd hout en heeft een zeer lage CO2-uitstoot. Het gebouw heeft ook een geavanceerd klimaatsysteem dat ervoor zorgt dat het energieverbruik wordt geminimaliseerd.

De bouw van HAUT begon in 2018 en het gebouw werd in 2021 opgeleverd. Het is een opvallende verschijning in de skyline van Amsterdam en heeft al veel lof ontvangen voor zijn duurzame ontwerp en innovatieve constructie.

Ik hoop dat dit je een idee geeft van de houten woontoren in Amsterdam!