Blog
04/03/2018    Kopen & Verkopen

Home staging, want een eerste indruk is belangrijk!

Home staging is een trend waarbij met kleine aanpassingen en aankledingen je woning aantrekkelijker wordt gemaakt voor potentiële kopers. Het is de bedoeling dat je toont wat de woning allemaal te bieden heeft en dit is moeilijker als je binnenstapt in een lege woning. De trend komt overwaaien uit Amerika en wordt tegenwoordig erg vaak toegepast door makelaars. Door home staging kan je op korte tijd, voor weinig geld, een wauw-gevoel creëren, wat zorgt dat uw vastgoed sneller verkocht of verhuurd is. 

Home staging tips

Geurtjes en vuiltjes

Zorg er zeker voor dat er geen onfrisse geur hangt in de woning, want dat is een afknapper van het eerste moment. Haal je stofzuiger of dweil boven en maak de woning spik en span. Sla geen enkel hoekje over en zorg voor een aangenaam geurtje.

Immozo tip: Zet verse bloemen neer in de woonkamer of kruiden in de keuken. Elke ruimte kan wel wat groen gebruiken. Bak een cake net voor de bezoekers aankomen, zodat de woning huiselijk ruikt. Heb je een haardvuur? Laat het gezellig knetteren.

Home staging tips weg met rommelWeg met rommel

Veel rommel en prulletjes zorgen er voor dat een kamer er kleiner uitziet. Less is more, zeker op het vlak van beeldjes en knuffels. Zorg er ook voor dat het huis is opgeruimd, kandidaat kopers willen niet over  een berg was of speelgoed stappen. 

Immozo tip: Niet enkel teveel decoratie maakt een woning kleiner, ook te veel meubels zorgen voor een verkeerde inschatting. Haal dus alle overbodige meubels weg, zodat de ruimte groter oogt. Zorg er voor dat de overgebleven meubels een mooi geheel vormen, indien mogelijk kies voor moderne meubels met enkele opvallende accessoires voor een indrukwekkende look and feel. 

Berg persoonlijke spullen op

Hoeveel waarde je ook hecht aan je trouwfoto, de tekening van je kleinkinderen of je verzameling zonnebrillen... De kandidaat-kopers zien het jammer genoeg anders. Hou de woning neutraal wanneer je bezoekers over de vloer hebt. 

Het is in details

Elk huis heeft wel kleine gebreken, jou storen ze misschien al lang niet meer maar de kandidaat-koper merkt ze vast op. Neem daarom even de tijd om die kapotte lamp te vervangen of die krakende deur te oliën. 

Immozo tip: Een likje verf doet wonderen, kies steeds voor neutrale kleuren, deze creëren een rustgevend effect.

home staging tuinVergeet de tuin niet

Kandidaat-kopers komen vaak voor het bezoek al eens een kijkje nemen, zorg er dan ook voor dat de tuin niet onverzorgd is: onkruid wieden, haag schoeien, gras gemaaid, een paar leuke bloempotjes.. Het helpt allemaal om de woning véél sneller te verkopen of verhuren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

10 handige tips voor de verkoop van uw huis

10 handige tips voor de verkoop van uw huis
2019-04-08
Een eerste indruk bij een bezichtiging is zeer belangrijk bij het kopen van een woning. Als een potentiële koper een goede indruk krijgt,...
Lees meer

Wat doet een aankoopbegeleider?

Wat doet een aankoopbegeleider?
2019-04-06
Vinta
Dat de Belg met een serieuze baksteen in de maag zit, moeten we je niet vertellen. Maar de aankoop van een onroerend goed is een hele opgave....
Lees meer