Blog
25/03/2019    Wonen

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig als single, koppel of gezin?

Sta je op het punt om te verhuizen? Dan heb je een hoop te regelen en voor te bereiden. Een belangrijk onderdeel is het bestellen van verhuisdozen. Maar hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor je verhuizing? En waar moet je nog op letten? Een overzicht: 

Uiteraard verschilt dit enorm per persoon: het is logisch dat een verwoed verzamelaar meer dozen zal nodig hebben dan een minimalist. Maar voor alle mensen daartussen kun je aan de hand van het aantal ruimtes en het aantal personen dat verhuist ongeveer inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als single?

Voor singles kan je uitgaan van zo'n 10 à 15 verhuisdozen per kamer in je huis. Voor de keuken reken je best wat extra, zeker 15 dozen is aan te raden. Ben je een boekenwurm? Denk dan aan extra stevige boekendozen om je boekencollectie in op te bergen. Handige tip: reken 2 dozen per meter boeken die in de kast staan. 

Met andere woorden: als je alleen woont in een 1 of 2 slaapkamerappartement, mag je rekenen op 15 à 40 dozen.

Verhuisdozen kopen? Bestel ze hier! Hierbij komt natuurlijk nog inpakpapier, tape en noppenfolie om alles te beschermen.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als koppel?

Voor een koppel gelden dezelfde principes als een single: 10 tot 15 dozen per kamer. Voor de keuken zouden we toch een minimum van 15 dozen aanraden. Heb je al een mooie voorraad flessen wijn aangelegd? Kies dan voor een vakverdeling voor verhuisdozen, zo geef je een maximale bescherming aan je glaswerk. Het rekensommetje voor de boeken, geldt natuurlijk ook voor duo's. Algemeen gezien reken je toch best wat extra dozen als koppel, want in vergelijking met een alleenstaande hebben koppels al wat meer spullen vergaard. Met andere woorden reken je best op zo'n 40 à 60 verhuisdozen voor een 2 of 3 kamerwoning. 

Bestel hier je verhuisdozen. En vergeet het inpakpapier, de tape en de noppenfolie niet om alles te beschermen.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als gezin?

Als gezin heb je natuurlijk een hoop knuffels, speelgoed en knutselmateriaal waar de kinderen moeilijk afscheid van kunnen nemen waardoor het aantal spullen flink wat meer is. Reken als gezin dus maar op 15 dozen per kamer en voor de keuken 20 dozen. Dit wil zeggen dat een eengezinswoning nood heeft aan zo'n 60 à 80 dozen. Voor alle kinderboeken geldt ook dezelfde vuistregel uiteraard.  Alle kleding op een handige manier verhuizen kan met deze speciale verhuisdoos met ingebouwde roede.

Ga je als gezin verhuizen? Bestel hier al je verhuisdozen. Wees goed voorbereid en bestel ineens ook inpakpapiertape en noppenfolie om alles te beschermen.

 

Lees ook: Wat mag je niet vergeten als je verhuist? Een checklist!

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig bij verhuis

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan
2019-06-04
Steeds meer woningen zijn vandaag de dag voorzien van een buitenkraan. Bijzonder makkelijk natuurlijk, want in uw tuin gebruikt u ongemerkt best...
Lees meer

Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest

Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest
2019-06-01
Sax Sanitair
Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest. Ontspannen en relaxed energie bijtanken, elke dag opnieuw. Familiale verplichtingen, deadlines,...
Lees meer