Blog
30/03/2019    Interieur

Hoe je klein terras hip inrichten

Wil je een klein stadsterras gezellig en sfeervol inrichten? Dan komen onderstaande tips zeker van pas. Een goede combinatie tussen meubels, verlichting en planten zorgen ervoor dat je kleine terras zowel hip als praktisch is.

1. Zorg voor een gezellige zithoek

Een oud bed? Enkele palletten? Zaag ze middendoor en vul hen op met dikke kussens en plaids. Schuur deze eerst een beetje af en voorzie een vrolijk kleurtje of een laagje vernis. Plaats de lattenbodem of pallet rechtopstaand tegen de muur en schuif de 'kussenbak' ertegenaan. Heerlijk om weg te dromen met een lekkere cocktail! 
TIP: Zorg dat alle meubels of accessoires qua kleuren bij elkaar passen. Een klein terras kan snel rommelig ogen, creëer een eenheid. Kies een bepaald kleurenpalet of een bepaalde stijl en trek die dan volledig door. 

Hoe je klein terras hip inrichten

2. Veel lichtjes

Of je nu een voorkeur hebt voor kaarsen, lampions, designlampen of gewoon kerstlichtjes, maak je terras klaar voor de lange zomeravonden waarop jij en je vrienden uren keuvelen. Kies voor warme kleuren, een felle spot die op je gezicht schijnt, neemt snel de gezelligheid weg.

Hoe je klein terras hip inrichtenHoe je klein terras hip inrichten


3. Voorzie altijd wat groen

Ook al beschik je maar over een kleine ruimte, je kan de wanden steeds voorzien van wat groen, dit maakt het extra gezellig. Probeer een verticale (kruiden)tuin te maken met behulp van een oud pallet of een ladder.  Werk met verschillende vormen en zet bijvoorbeeld wat klimopplantjes bovenaan, die zich rond het laddertje wikkelen. Wissel aardewerken bloempotten af met gekleurde exemplaren en enkele jars voor een nonchalant effect. Een andere optie is een stukje muur bedekken met zonnige tegels in vrolijke kleuren om je in een Spaanse haciënda te wanen.

Voorzie altijd wat groenVoorzie altijd wat groenVoorzie altijd wat groenVoorzie altijd wat groen

 

Lees ook: Musthaves voor je terras of tuin 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?
2019-05-19
“Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?” Je...
Lees meer

6 eenvoudige schildertips

6 eenvoudige schildertips
2019-04-28
Net verhuisd of zin om je huis in een nieuw jasje te steken? Dankzij deze professionele schildertips van Levis loopt voortaan elk schilderproject...
Lees meer