Blog
17/04/2018        Sax Sanitair Luxe, Wonen

Hoe kiest u het massagebad of de buitenspa die perfect bij u past?

Thuiskomen en eindelijk de spanning van je lijf voelen glijden. In je eigen privéoase waarin alles in harmonie is. Geuren en kleuren, geluiden en sensaties. Het water dat zachtjes kabbelt, een zacht muziekje op de achtergrond en alles baadt in een rustgevend licht. En intussen voel je hoe je spieren ontspannen, de stress wegvloeit uit je lichaam en je hoofd helemaal leeg wordt… Héérlijk

En nee, daarvoor hoef je niet voor naar het andere eind van de wereld. En zelfs niet naar het spa center in je buurt. Want een minimum aan plaats volstaat om je eigen kleine wellnessparadijs te creëren. Gewoon bij je thuis, en volledig op maat van je wellnessdromen én je lichaam.

Met onderstaande tips van onze specialist massagesystemen Danny Verbeke van Sax Sanitair bent u zeker dat u de juiste keuze maakt.

1. Massagebad versus jacuzzi  

“Om te beginnen moet je het onderscheid maken tussen een jacuzzi of buitenspa - die buiten staat en waar je met meerdere mensen tegelijk in kan - of een massagebad in je badkamer waar je in je eentje van geniet. Zowel het principe als de beleving zijn anders. Het water van een jacuzzi blijft in de kuip zitten en moet je voortdurend op temperatuur houden. Een massagebad is eerder gericht op individuele ontspanning en massage, en na gebruik laat je het volledig leeg lopen. Het hangt er dus van af wat je zelf wil.”

2. Ergonomie voor alles

“Met name bij massagebaden is ergonomie heel belangrijk. Het massagesysteem wordt bij voorkeur gemaakt op maat van je lichaam - met sproeikoppen aan je voetzolen, de zijkant van je lichaam, je dijen, rug en schouders - en geïnstalleerd op het bad van je keuze. Door een verkeerde positionering zullen massagejets tot 70 procent minder eff ect hebben. Kies een bad dus niet met je ogen, maar ga erin liggen om het te testen. Je lichaam moet ook volledig onder water zitten, anders krijg je het heel snel koud. TIPS VAN DE PRO In een jacuzzi mag je niet gaan ‘zweven’ onder water, de zitjes moeten dus ruim genoeg en comfortabel zijn. Wil je de jacuzzi met het hele gezin gebruiken, dan zijn ook kinderzitjes handig.”

3. Meer jets zijn niet altijd beter

“De intensiteit van een onderwatermassage hangt vooral af van de kracht waarmee je de jets laat sproeien. Ga daarom eerder af op het debiet en de kracht van de motoren dan op het aantal jets. Kijk ook of je de sproeiers kan regelen, want niet iedereen houdt van een even stevige massage.”

4. Minder onderhoud, meer genieten

“Een massagebad dat na elk gebruik veel onderhoud vraagt, is al een stuk minder ontspannend. Een systeem waarbij de leidingen automatisch droog worden geblazen is daarom aan te raden. Behandel je een acrylbad eerst met een acrylpolish, dan zijn vuil en kalk nadien veel makkelijker te verwijderen. Kijk ook of je de jets van je massagebad er volledig kan uitdraaien om ze grondig schoon te maken en controleer of het systeem zo geïnstalleerd is dat de leidingen niet doorbuigen en volledig kunnen leeglopen. Zo voorkom je het ontstaan van schimmels en bacteriën.”

5. Let op het verbruik

“Massagebaden verbruiken niet zo veel meer dan een gewoon bad. Een jacuzzi winter en zomer op temperatuur houden, kost wel wat meer energie. Vooral via de afdekhoes gaat veel warmte verloren. Een hoes van geslotencellig polyurethaanschuim met een hoge dichtheid zorgt voor een optimale isolatie. In de winter kan er ook koude lucht binnenkomen via de verluchtingsroosters van het motorcompartiment. Kies dus bij voorkeur een exemplaar met slimme ventilatieroosters. Die openen zich enkel om te koelen bij oververhitting en blijven dus dicht in de winter. Dat helpt om het water in de kuip warm te houden.”

6. Het nut van opties

“Opties als gekleurd licht en muziek in bad maken een wellnessmoment compleet. Een draadloos geïntegreerd geluidssysteem is bovendien een stuk veiliger in gebruik. Sommige systemen verspreiden het geluid ook aan de binnenkant van het bad. Zo hoor je de muziek boven het geluid van de jets uit.”

Je eigen miniwellness à la carte, op maat van je budget, je woning en je wensen? Spring eens binnen bij Sax , vóór je een online aankoop doet waar je misschien spijt van krijgt. We bieden je niet alleen veel inspiratie, maar ook professioneel en eerlijk advies. En misschien geniet ook jij binnenkort van je eigen kleine wellnessparadijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Een zwembad plaatsen? Hier zijn 5 zaken die u moet weten

Een zwembad plaatsen? Hier zijn 5 zaken die u moet weten
2019-05-03
Nouv'eau
Voor het "plonzen" en het plaatsen van een zwembad, hier 5 overwegingen: Timing: De beste periode om te zwemmen is gewoonlijk...
Lees meer

Douchebak kiezen: verschillende afmetingen, materialen en installatiemogelijkheden

Douchebak kiezen: verschillende afmetingen, materialen en installatiemogelijkheden
2018-11-14
Sax Sanitair
Ben je op zoek naar een mooie, comfortable en vooral onderhoudsvriendleijke douchebak voor in je badkamer, maar vind je het lastig om te kiezen uit...
Lees meer