Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Fouten om te vermijden bij het ontwerp van een nieuwe keuken

Bij het ontwerp van een nieuwe keuken zijn er een aantal veelvoorkomende fouten die je wilt vermijden. Hier zijn enkele tips om rekening mee te houden:

Te weinig opbergruimte: Zorg dat je voldoende opbergruimte hebt voor al je keukenspullen. Denk hierbij niet alleen aan kastjes en lades, maar ook aan planken, rekken en eventueel een pantry.

Slechte workflow: Houd bij het ontwerpen van je keuken rekening met de workflow, oftewel de looproute die je aflegt tijdens het koken. Zorg dat je alle belangrijke elementen, zoals de kookplaat, spoelbak en koelkast, op logische en praktische plekken plaatst.

Slechte verlichting: Verlichting is erg belangrijk in de keuken. Zorg dat je voldoende licht hebt op alle belangrijke werkplekken, zoals het aanrecht en de kookplaat. Overweeg ook sfeerverlichting voor een gezellige uitstraling.

Geen rekening houden met de afmetingen: Zorg dat je bij het ontwerp van je keuken rekening houdt met de afmetingen van de ruimte. Plaats bijvoorbeeld geen te grote kasten of een te grote kookeiland in een kleine keuken.

Te trendy ontwerp: Kies bij het ontwerp van je keuken niet alleen voor de laatste trends, maar denk ook aan de tijdloosheid van het ontwerp. Een te trendy ontwerp kan na een paar jaar alweer gedateerd zijn.

Slechte ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in je keuken om geuren en vochtigheid te verminderen. Overweeg bijvoorbeeld een afzuigkap of een raam dat open kan.

Geen rekening houden met het budget: Maak bij het ontwerpen van je keuken een realistisch budget en houd je hieraan. Zo voorkom je dat je achteraf voor onverwachte kosten komt te staan.

Door rekening te houden met deze punten bij het ontwerpen van je keuken, zorg je voor een praktische, stijlvolle en tijdloze keuken waar je jarenlang plezier van zult hebben.