Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wauw! De duurste penthouse in Nederland

In Amsterdam is een luxueus penthouse te koop van zo’n 1.440m² met een geschatte verkoopprijs van zo'n slonderige 12 tot 15 miljoen euro.De doorsnee Nederlander (of Belg) moet toch eens slikken

Amsterdam is een populaire stad met een hoge vraag naar vastgoed. De vastgoedprijzen in Amsterdam zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en behoren tot de hoogste van Nederland. Dit komt onder andere door de grote vraag naar woningen en de beperkte beschikbaarheid van grond.

In de afgelopen jaren zijn de vastgoedprijzen in Amsterdam met gemiddeld 8-10% per jaar gestegen. Dit geldt zowel voor koopwoningen als huurwoningen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amsterdam ligt op dit moment rond de € 550.000,-. Dit is aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde.

Daarnaast zijn er ook grote prijsverschillen tussen de verschillende wijken in Amsterdam. De duurste wijken zijn bijvoorbeeld Oud-Zuid en de Grachtengordel, waar de vastgoedprijzen aanzienlijk hoger liggen dan in de buitenwijken.

De huurprijzen in Amsterdam zijn eveneens hoog. Voor een gemiddelde huurwoning in Amsterdam betaal je op dit moment al snel € 1.500,- per maand. Ook hier geldt dat de prijzen in de populaire wijken hoger liggen dan in de buitenwijken.

Al met al zijn de vastgoedprijzen in Amsterdam dus behoorlijk hoog, wat de stad tot een aantrekkelijke maar ook dure plek maakt om te wonen en te werken.

Op dit moment is het duurste penthouse van Nederland te vinden in het Pontsteiger gebouw in Amsterdam. Het penthouse heeft een oppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante meter en beslaat de gehele bovenste verdieping van het gebouw. Het heeft een vraagprijs van maar liefst 35 miljoen euro. Het penthouse beschikt over een eigen dakterras van ongeveer 300 vierkante meter met een spectaculair uitzicht over Amsterdam.