Blog
19/05/2019    Interieur

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?

“Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?”

Je trekt in bij je partner, maar jullie worden het niet eens over de kleuren voor het interieur? Dit zijn onze tips voor een harmonieus huis waar jullie je allebei prettig voelen.

Volgens ons laatste onderzoek heeft een op de tien mensen geen zin meer in klussen als ze in een nieuw huis gaan wonen. De reden hiervoor: ze raken het met hun partner simpelweg niet eens over de kleuren voor het interieur.

Gaan samenwonen is een spannende tijd die niet helemaal zonder stress verloopt. Er verandert heel veel en de verwachtingen zijn hoog. Dat betekent dat meningsverschillen over de inrichting en het ontwerp heel hoog kunnen oplopen. Mochten jij en je partner dus in een hevige discussie over kleuren belanden, adem dan diep in en lees deze experttips die je ongetwijfeld zullen helpen…

Voor je begint: download de Visualizer app van Levis.

Verf de eenvoudigste kamers eerst

Maak een inventaris van de kamers waarover jullie een beslissing gaan nemen. Zijn sommige kamers eenvoudiger dan andere? Begin daar dan mee.

Levis compromis van kleuren bij het samenwonen

Wees praktisch

Hou bij je kleurkeuze rekening met de grootte van de kamer, het type vloerbekleding, de meubels die je in de kamer wilt en de kleuren die eventueel al in de kamer aanwezig zijn en waar de nieuwe kleur dus bij moet passen. Als je je door deze factoren laat leiden, dan sluit je vanzelf al een heleboel kleuren uit beperk je dus de keuzes die je moet maken op basis van persoonlijke smaak.

Zorg ervoor dat je allebei iets in te brengen hebt

Als je de hele tijd probeert om de ander te overtuigen, dan zie je misschien niet dat er ook best veel kleuren zijn waarover jullie het eens kunnen worden.

Geef je kleuren een cijfer van 1 tot 10

Als jullie smaak echt heel erg uiteenloopt, dan is het geven van een cijfer van 1 tot 10 erg nuttig. Als je partner een veel hoger cijfer aan een kleur geeft dan jij, dan kun jij op dat punt toegeven, maar dan mag jij in een andere kamer weer beslissen.

Hou rekening met kleurnuances

Als jullie niet tot een compromis kunnen komen wat de kleur zelf betreft, dan kunnen jullie het misschien wel eens worden over de kenmerken van een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld, misschien hou je niet van fel oranje op je muren, maar wel van zachter terracotta oranje?

Wees niet bang om te experimenteren

Als je je afvraagt of een kleur mooi zou staan op de muur, probeer die dan eerst uit voordat je hem aanschaft. Dat kan bijvoorbeeld met de handige Levis Visualizer app. Hiermee kan je naar hartenlust experimenteren vóór je met echte verf aan de slag gaat, helemaal gratis. Dank zij de unieke augmented reality technologie van deze applicatie voor je smartphone kan je verfkleuren van Levis op je muren simuleren. Eén tik op het scherm volstaat. Je kan ook een panoramische video opnemen en delen met vrienden en familie. Het helpt zeker bij het maken van je keuze.

!! Supertip !!

Ga voor grijs – het is een heel veelzijdige kleur die het goed doet in combinatie met zowel klassieke als moderne kleuren. Bang dat grijs te saai is? Vrolijk het dan op met een accentkleur, zoals geel.

Lees ook: 6 eenvoudige schildertips

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

6 eenvoudige schildertips

6 eenvoudige schildertips
2019-04-28
Net verhuisd of zin om je huis in een nieuw jasje te steken? Dankzij deze professionele schildertips van Levis loopt voortaan elk schilderproject...
Lees meer

Waarom kiezen voor gekleurde ramen

Waarom kiezen voor gekleurde ramen
2019-04-16
Waarom voor gekleurde ramen kiezen? De tijd dat je alleen de keuze had uit standaard vensters ligt al geruime tijd achter ons. Tegenwoordig kun je...
Lees meer