Blog
27/10/2016    Energie, Nieuws

De isolatietrends van 2016

Duurzaamheid is een alom bekende trend geworden. In een wereld die steeds duurzamer moet worden, is innovatie binnen de isolatiemarkt in een stijgende lijn gekomen. Wilt u weten wat dé trends zijn van 2016 als het gaat om het juist isoleren van uw woning? Lees dan snel verder.

Dakelementen

Voor de isolatie van het dak is er een nieuwe generatie dakelementen uitgekomen in 2016. Zelfdragende dakelementen zijn al langer in opkomst doordat ze gebruiksvriendelijk en snel aangebracht zijn. Ideaal voor de doe-het-zelver dus. Een dakelement is opgebouwd uit verschillende elementen. De onderste laag bestaat uit een geïntegreerde houten ondersteuning. Hierboven komt een laag PIR met één of meerdere lagen Alu of Kraft. Hierna volgt een laag isolerende folie en nog enkele houten latten om de buitenkant van het dak mee te ondersteunen. Deze combinatie van elementen zorgt voor een optimale duurzaamheid van energie.
 
 

Isolerende garagepoort 

Een kwetsbaar punt voor de isolatie van uw huis is de garage. Elke keer als u uw auto hieruit wilt rijden is de garage snel gevuld met koude lucht en deze warmt moeilijk op door de slecht geïsoleerde garagepoort. Deze kou straalt uiteindelijk door naar de woonkamer. Een trend hierbinnen is de nieuwe generatie sectionaalpoorten. Deze isoleren tot wel 25% beter dan de oude. Ze zijn wel wat duurder, maar de prognose luidt dat je de investering al na 3 jaar terug hebt.
 
 
 

Isoleren met hennep

Dan misschien wel de grootste trend van 2016: het isoleren met hennepwol. De basis van hennepwol zijn gebonden hennepvezels. Om het brandvertragend en schimmelbestendig te maken wordt er ammoniumfosfaat en boriumzout toegevoegd. Hennepwol kan dus wel tegen een stootje. Het grote voordeel van hennepwol boven andere isolatiematerialen is dat het materiaal natuurlijk is. Met hennepwol bent u dus extra milieubewust bezig. Daarnaast geeft hennep geen irritaties bij het aanbrengen, is het herbruikbaar en heeft het een hoge warmteopslagcapaciteit. Dit zorgt ervoor dat uw woning aangenaam aanvoelt in de zomer en in de winter. Daarnaast is hennep vanwege de natuurlijke vezels vochtregulerend en heeft het een hoge akoestische isolatiewaarde, zelfs als uw nog bezettingswerken hier overheen aanbrengt. De meeste pleisterwerken zijn ademend, dus dit zal geen probleem vormen.

 
 

Nieuwe regelgeving

In België is er sinds juni 2016 een nieuwe regelgeving van gang. Dit houdt in dat het btw op de energierekening stijgt van 6% naar 21%. Het isoleren van je huis is een van de meest effectieve methodes die je kan hanteren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Snel beginnen dus!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Wat zijn de voordelen van een wit dak?

Wat zijn de voordelen van een wit dak?
2019-08-30
Wienerberger
Witte daken zijn de laatste jaren aan een fikse opmars bezig, en dat is ook logisch. Witte dakpannen geven het dak namelijk niet enkel een unieke...
Lees meer

7 tips om zonnepanelen te reinigen

7 tips om zonnepanelen te reinigen
2019-05-08
Van Severen
Mei is hét moment om uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De (hopelijk) zonnigste maanden staan voor de deur en die...
Lees meer