Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Creatief met spatwanden in de keuken

Er zijn veel manieren om creatief te zijn met spatwanden in de keuken. Hier zijn een paar ideeën:

Kies een ongewone kleur of patroon voor de spatwand. Dit kan een manier zijn om de keuken een unieke uitstraling te geven. Overweeg bijvoorbeeld om een patroon te kiezen dat past bij de kleur van de kasten of de vloer.

Gebruik een ongewoon materiaal voor de spatwand. In plaats van tegels, kunt u bijvoorbeeld glas, metaal, hout, kurk of zelfs beton overwegen. Deze materialen kunnen een interessante textuur of afwerking geven.

Maak een kunstwerk van de spatwand. Als u een creatief talent hebt, kunt u overwegen om de spatwand te beschilderen of te betegelen met een patroon dat eruitziet als een kunstwerk.

Voeg verlichting toe aan de spatwand. Door een verlichte spatwand te creëren, kunt u de keuken een extra dimensie geven en een gevoel van diepte creëren. Overweeg bijvoorbeeld het toevoegen van LED-strips achter een transparante glazen spatwand.

Maak een thema-spatwand. Als u een thema heeft voor uw keuken, kunt u dit doorvoeren in de spatwand. Bijvoorbeeld een strandthema of een retro-look met felle kleuren.

Gebruik creatieve opslag op de spatwand. In plaats van alleen een spatwand te hebben, kunt u deze ook gebruiken als opslagruimte. Dit kan door het installeren van planken, haken of een magnetisch bord voor messen en keukengerei.

Speel met vormen. Door verschillende vormen te gebruiken, zoals mozaïek of hexagonale tegels, kunt u de spatwand een unieke uitstraling geven en de keuken een modernere uitstraling geven.