Blog
25/06/2018    Interieur

Trend: Botanisch wonen

Botanisch wonen wordt ook wel Urban Jungle genoemd, is blijft een populaire woontrend. Botanisch wonen kenmerkt zich door veel bladeren, bloemen, insecten en printen te combineren in je interieur. Met andere woorden, veel groentinten waardoor de natuur naar binnen wordt getrokken. Hou jij van natuurlijke materialen en rustig kleuren? Dan is dit echt iets voor jou!

Upcycling

Van blikjes en potten kan je perfect mooie plantenbakjes maken. Maak deze schoon, spoel ze uit en schilder ze in een natuurtint voor een optimaal effect. Je kan eventueel de binnenkant met plastic afdekken om het lekken van water te voorkomen. 

Botanisch Wonen_ Immozo


Véél planten

& combineren maar! Door verschillende plantensoorten met elkaar te combineren krijgt je interieur onmiddellijk een botanische sfeer. Vetplanten matchen met cactussen of waterplanten is een echte win. Ben je niet de beste in planten onderhouden, kies dan voor verschillende soorten cactussen, deze hebben nauwelijks water nodig. 

Botanisch wonen_Immozo

Botanisch buiten

Je kan de botanische trend ook doortrekken naar de tuin. Revamp een kaal muurtje door mos-graffiti. Say what? Verzamel mos (niet van bomen, deze zal niet blijven plakken), spoel het mooi zodat aarde er wortels verwijderd zijn. Meng het mos met yoghurt tot je een gladde massa krijgt, zoals verf. Breng met een verfborstel je tekst of patroon aan op de muur.  Et voila, na enkele weken heb je originele mos graffiti.

Botanisch wonen_Immozo


Prints
De vele prints van planten of kruiden maken je interieur springlevend. Je kan ervoor kiezen om een volledige muur te behangen met zo'n print, zo voel je je onmiddellijk in de jungle. Hou je het liever wat neutraler, dan kan je kiezen voor enkele posters of schilderijen met een rustige print en zachte kleuren.  
Botantisch Wonen_Immozo

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

5 grootste herfst trends van 2018

5 grootste herfst trends van 2018
2018-09-17
De herfst is begonnen! Meteen een goede reden om de heersende trends voor dit seizoen voor te stellen. Mochten je muren toe zijn aan een nieuw...
Lees meer

En de Kleur van het Jaar 2019 is ...

En de Kleur van het Jaar 2019 is ...
2018-09-08
De zoektocht naar de trendkleur begint elk jaar bij het Global Aesthetic Center (GAC)  van AkzoNobel. Onder leiding van Heleen van Gent...
Lees meer