Blog
17/05/2019        Sax Sanitair Wonen

Koel- en verwarmingssysteem in één

Comfortabel koelen en verwarmen

Een warmtepomp is niet alleen een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, het is tegelijk een energiezuinig airconditioningsysteem dat je woning koel houdt op warme dagen. Zo geniet je het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur.

Hoe beter geïsoleerd, hoe groter het risico op oververhitting

Nieuwbouwwoningen dienen te voldoen aan steeds hogere isolatie-eisen, waardoor ze tegenwoordig bijna luchtdicht geïsoleerd zijn. Daardoor houden ze de warmte beter vast, maar is er ook een groter risico op oververhitting. De warmte die wordt opgewekt door huishoudtoestellen, bij het koken en zelfs door de aanwezigheid van mensen blijft langer in huis hangen en doet de binnentemperatuur snel oplopen. In een goedgeïsoleerde woning is het bovendien moeilijk om die warmte weer buiten te krijgen.

Koel- en verwarmingssysteem in één

 

Koel- en verwarmingssysteem in één

Een efficiënt koelsysteem voor je nieuwbouw is dan ook geen overbodige luxe. Dankzij de jongste generatie energiezuinige toestellen en technologieën hoeft zo’n airconditioningsysteem gelukkig helemaal niet veel te verbruiken. Lucht – lucht warmtepompen zijn bijvoorbeeld een milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen én koel te houden. Warmtepompen zorgen bovendien voor een optimale verspreiding van de lucht en hebben een aparte temperatuurregeling. Zo geniet je het hele jaar door van een optimale binnentemperatuur.  

Airco en warmtepomp in één

Warmtepomp buiten of binnen

Bij Sax vind je warmtepompen met verschillende vermogens, om binnen of buiten te installeren. Welk type je het best kiest voor je woning, hangt onder andere af van het aantal ruimtes dat je verwarmt, de temperatuur die je wil bereiken en de mate waarin je woning geïsoleerd is. De energie-experts van Sax geven je graag advies en bekijken samen met jou welk opbouwtoestel of inbouwsysteem het best in jouw woning past. Die laatste kan je vrijwel onzichtbaar laten inbouwen, bijvoorbeeld in een verlaagd plafond. Comfortabel en esthetisch verantwoord!

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020
2019-09-02
Sax Sanitair
Hoe beschermt u zich tegen brandgevaar? Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal...
Lees meer

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan
2019-06-04
Steeds meer woningen zijn vandaag de dag voorzien van een buitenkraan. Bijzonder makkelijk natuurlijk, want in uw tuin gebruikt u ongemerkt best...
Lees meer