Blog
28/04/2019    Interieur

6 eenvoudige schildertips

Net verhuisd of zin om je huis in een nieuw jasje te steken? Dankzij deze professionele schildertips van Levis loopt voortaan elk schilderproject van een leien dakje!

1. Hou je verfbakje proper

Leg een vel aluminiumpapier of keukenfolie op de bodem van je verfbakje. Dat scheelt je straks heel wat schrobwerk. Ben je klaar met schilderen? Verwijder het aluminiumpapier of de keukenfolie, laat de verf drogen en gooi alles in de vuilnisbak.

2. Herbruik je lege dozen

Gooi je lege verhuisdozen niet meteen bij het papierafval, maar vouw ze helemaal open. Zo heb je meteen een prima beschermlaag voor je vloer. Karton glijdt minder dan plastic en voorkomt dus valpartijen, terwijl het ook beter gemorste verfresten absorbeert dan pakweg een oude deken.

3. Maak je verfrollen pluisvrij

Nieuwe en vooraf gebruikte verfrollen vertonen vaak losse pluisjes op het oppervlak. Ga eerst met de kleverige zijde van een stuk maskeertape over de hele rol. Zo heb je alle pluisjes mee en blijven ze straks niet in de verf kleven.

4. Voorkom dat je verfborstels hard worden

Neemt je schilderproject meer dan één dag in beslag? Dan hebben we de perfecte tip om je borstels en rollen vochtig te houden, zodat je ze straks maar één keer hoeft te spoelen. Wikkel de kop van elke borstel of rol in een vel keukenfolie of een plastic zak. Wikkel je zelfgemaakte hoes stevig rond de handgreep met wat maskeertape of een elastiekje en leg alles op een droge plek.

5. Schilder zonder druipen

Span een elastiekje over de bovenkant van je verfpot. Zo kun je straks bij het schilderen telkens de overtollige verf van je borstel schrapen en druipt de verf niet langs de zijkant van de pot.

6 eenvoudige schildertips

6. Werk met de letter H

Schilder je een grote muur met een verfrol? Doe dan zoals de pro’s en werk met de letter H: zet telkens twee verticale strepen op je muur en rol die horizontaal uit. Zo wordt de verf goed verdeeld over het oppervlak en kun je een consistent patroon volgen doorheen de hele kamer.

Heb je al een bepaalde kleur in gedachten of weet je niet precies welke kleuren passen in de ruimte. Neem een kijkje op de website van Levis en ontdek hun uitgebreid gamma. Wist je trouwens dat je een voorbeeld kan maken met de Visualizer 3.0 app voordat je gaat schilderen, zo kan je perfect inschatten welke kleur het beste matcht. 

Lees ook: Hoe moet je behangen? Tips & werkwijze

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?
2019-05-19
“Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?” Je...
Lees meer

Waarom kiezen voor gekleurde ramen

Waarom kiezen voor gekleurde ramen
2019-04-16
Waarom voor gekleurde ramen kiezen? De tijd dat je alleen de keuze had uit standaard vensters ligt al geruime tijd achter ons. Tegenwoordig kun je...
Lees meer