Blog
01/08/2018    Interieur

Creëer extra sfeer met de juiste kleur

creëer sfeer met kleur

Door enkele likjes verf in je interieur aan te brengen creëer je in één klap een geheel nieuwe sfeer. Toch hou je best rekening met onderstaande tips als je zelf met de verfborstel in de weer wilt gaan want - net zoals bij zowat alle zaken - het zit 'm in de details.

Schouw

Voor wat extra panache in je ruimte is het een idee om je schouw een andere kleur te geven. Zo wordt het niet alleen een leuke eyecatcher, je kan er ook handig gebruik van maken om je interieur anders aan te laten voelen. Als je ruimte hoog en smal is werk je best met lichte of koude kleuren om 'm te vergroten. Als de schouw in een grote ruimte staat, werk je best met donkere of warme kleuren.

Bakstenen muren

Een bakstenen muur beschilderen is een hachelijke taak. Goed voorbereiden is dan ook de boodschap gezien het van cruciaal belang is dat je 'm eerst grondig reinigt. Mogelijks is je muur ook vroeger behandeld geweest met een bepaald product, waardoor deze misschien wel de verf afstoot. De juiste verfsoort zoeken is dan ook noodzakelijk, gezien je in sommige ruimtes (vooral vochtige) geen acrylverf voor binnen kunt gebruiken.

Plinten

Uiteraard wil je je plinten niet accentueren, dus is het aangeraden om deze in de muur of vloer te laten opgaan. Dit laatste als ze uit eenzelfde materiaal zijn vervaardigd, het eerste door ze in dezelfde kleur te schilderen. Let ook hierbij wel op de juiste verfsoort. Houten plinten hebben zijdeglanslak nodig, in tegenstelling tot acrylverf voor de muren. Voor de perfecte touch heb je dus twee verfsoorten nodig.

Deuren

Deuren kan je op verschillende manieren benaderen. Zo is het een idee om 'm in de muur te laten overvloeien zodat je een ononderbroken kleurvlak als resultaat krijgt. Soms is het echter leuk om deze als kleuraccent te gebruiken of 'm dezelfde kleur te geven als de raamlijsten. Het beste resultaat verkrijg je door je interieur eerst goed te bestuderen of een beroep te doen op een professionele interieurexpert.
Krijg gratis online kleuradvies van Levis kleurexperten binnen 2 werkdagen

Verfkeuze

Een doorgewinterde doe-het-zelver houdt het best bij matte verf voor een interieur. Deze oogt warm en fluwelig aan en je kan er ook makkelijk vinger- of pootafdrukken van afwassen. Hoe glanzender de verf is die je gebruikt, hoe meer oneffenheden je in de ondergrond zult zien. Dit laatste laat je dan ook best over aan een professionele schilder.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?

Hoe worden jullie het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?
2019-05-19
“Mijn partner en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over de kleuren in ons nieuwe huis?” Je...
Lees meer

6 eenvoudige schildertips

6 eenvoudige schildertips
2019-04-28
Net verhuisd of zin om je huis in een nieuw jasje te steken? Dankzij deze professionele schildertips van Levis loopt voortaan elk schilderproject...
Lees meer