Blog
07/05/2018    Wonen

Voorkom een lekkage met deze tips

Heeft u regelmatig te maken met een lekkage? Dan schakelt u mogelijk iedere keer een loodgieter in om dit probleem te verhelpen. Logisch natuurlijk, zeker wanneer u zelf geen ervaring heeft met het dichten van een lek. Het inschakelen van een loodgieter kost u echter wel geld. Wanneer u vaak een lekkage heeft, kunnen deze kosten dus behoorlijk hoog oplopen. Wist u echter dat er een aantal dingen zijn die u kunt doen om een lekkage te voorkomen? In onderstaande tekst krijgt u een paar handige tips.

Pas op met klussen

Moet u thuis iets ophangen aan de muur? Ga dan altijd voorzichtig te werk. De kans is aanwezig dat er door uw muur een aantal waterleidingen lopen. Wanneer u deze raakt met een boormachine, is een lekkage geboren. Boor dan ook nooit op de gok in de muur, maar pak altijd een tekening met het leidingwerk erbij.

Op vakantie? Sluit de hoofdkraan af

Veel mensen krijgen tijdens hun vakantie te maken met een lekkage in hun woning. Geen pretje natuurlijk, want u komt hier pas bij terugkomst achter. En dan kan er al heel wat schade ontstaan zijn. Wilt u een lekkage in uw vakantie voorkomen? Sluit dan gewoon de hoofdkraan af en laat het water uit de leidingen stromen. Zo zit er geen water meer in uw leidingwerk en kan er dus ook geen lekkage ontstaan.

Buitenkraan afsluiten in winter

Een buitenkraan zorgt bij veel mensen voor een lekkage. Dit gebeurt voornamelijk in de wintermaanden. Wanneer het koud is, bevriest het water dat nog in de leiding aanwezig is. En als water bevriest, zet het uit. Hierdoor knapt uw waterleiding en is een lekkage geboren. Sluit de toevoer naar de buitenkraan ’s winters dan ook altijd af. Vergeet dan overigens niet het resterende water uit de leiding te laten lopen. Anders heeft het natuurlijk geen zin.

Controleer uw dak regelmatig

Een lekkage kan niet alleen ontstaan aan uw leidingwerk. Nee, ook uw dak kan op den duur gaan lekken. Om dit te voorkomen, inspecteert u uw dak regelmatig. Verwijder rommel tijdig en kijk hoe de dakbedekking eraan toe is. Ziet u schade of vertrouwt u uw dakbedekking niet meer helemaal? Neem dan contact op met een loodgieter.

Laat regelmatig inspecties uitvoeren

Wanneer u regelmatig een lekkage heeft, laat u een loodgieter regelmatig controles uitvoeren. Hij kan zowel uw leidingwerk als uw dak inspecteren. Een loodgieter weet precies waar hij op moet letten bij deze controles. Indien hij zwakke plekken ziet, pakt hij deze direct aan. Hierdoor is de kans groot dat u een lekkage een stap voor bent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

De trendkleur van 2019: Living Coral

De trendkleur van 2019: Living Coral
2018-12-07
December staat traditioneel bekend als de maand waarin het kleureninstituut Pantone de kleur van het komende jaar aankondigt. Na het koele...
Lees meer

Kaarsen, hou het gezellig maar veilig! Wij geven u alvast 10 tips.

Kaarsen, hou het gezellig maar veilig! Wij geven u alvast 10 tips.
2018-12-04
Eindejaar: kaarsen, kerstboom, fondue, frituren, vuurwerk... Gezellig, maar hou het veilig! Terwijl u de eerste pakjes onder de...
Lees meer