Blog
01/11/2018        Van Marcke Energie, Wonen

5 handige tips voor een warme badkamer in de winter.

Raak je 's ochtends moeilijk uit bed? Dat begrijpen we maar al te goed. Eigenlijk wil ons lichaam niets liever dan nog even onder die warme dons blijven liggen. Maar, vroeg of laat moet je er toch uit. En wat helpt dan beter dan een warm vooruitzicht? Hier vertellen we hoe je jouw badkamer heerlijk warm houdt.

Tip 1: Verlucht voldoende 

We kunnen het niet genoeg herhalen: verluchten, verluchten, verluchten. Ga je overdag werken? Zet het raam dan op een kier. Verse lucht warmt aanzienlijk sneller op. Mooi meegenomen: van vieze geurtjes en vocht ben je ook meteen verlost.

Tip 2: Installeer een aparte thermostaat

Het is niet altijd nodig om het hele huis te verwarmen als je enkel snel even in de badkamer moet zijn. De oplossing? Een aparte thermostaat. Dit lijkt op het eerste zicht misschien omslachtig, maar wedden dat je al snel niet meer zonder kunt?

Tip 3: Maak van je huis een Smart Home

Een Smart Home thermostaat, zoals Nest of Honeywell, weet wanneer je opstaat en zorgt er automatisch voor dat je badkamer heerlijk warm is tegen dan.

Lees ook: Maak je huis slimmer met deze Smart Home-oplossingen

5 handige tips voor een warme badkamer in de winter.

Tip 4: Verwarm de badkamer elektrisch bij indien nodig

"Elektrisch verwarmen? Verbruikt dat niet héél erg veel?", horen we je al denken. En we moeten je gelijk geven: eigenlijk wel, ja. Maar omdat je de badkamer in principe enkel 's ochtends en 's avonds kort even verwarmt, valt dat uiteindelijk reuze mee. Let er wel op dat je niet de volledige ruimte elektrisch verwarmt. Het is hoogstens een comfortabele aanvulling op je radiator of vloerverwarming.

Tip 5: Kies voor hout in de badkamer

Ook de inrichting van je badkamer kan warmte met zich meebrengen. Porselein en kunststof voelen eerder koud aan. Kies je voor houten badkamermeubelen en natuurlijke materialen, dan voelt je badkamer ineens een pak warmer aan.

Wens je meer info? Of inspiratie? Neem dan snel een kijkje op de website van Van Marcke of maak ineens een afspraak!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Wat mag je niet vergeten als je verhuist? Checklist

Wat mag je niet vergeten als je verhuist? Checklist
2019-04-18
Hieronder vind je een handige checklist met alle spullen die je niet mag vergeten op de grote verhuisdag. Verhuizen is vaak een chaotisch...
Lees meer

Laat je niet verrassen, maak je huis inbraakveilig

Laat je niet verrassen, maak je huis inbraakveilig
2019-04-12
Hörmann Belgium NV/SA
In 2017 gebeurden er maar liefst 52.816 woninginbraken in België. Dat cijfer maakt van huisbraak de grootste vorm van criminaliteit in ons...
Lees meer