Blog
30/04/2018    Wonen

Hoe beter uw woning beveiligen?

 

In België wordt er regelmatig melding gemaakt van woninginbraak. Maak het inbrekers niet te makkelijk en neem preventieve maatregelen. Alarmsystemen verkleinen de kans op een inbraak of overval. Welke stappen kan jij ondernemen om een veilige woonomgeving te creëren?

Alarmsysteem en camerabewaking installeren

Met behulp van een alarminstallatie kun jij je persoonlijke eigendommen in huis beter beschermen. Een actief alarm kan indringers detecteren door middel van een bewegingssensor. Je kunt instellen dat er een stil of luid alarm afgaat zodra er een indringer gesignaleerd wordt. Inbraakbeveiliging is ook in staat om een automatische melding te versturen naar de politie. Overweeg ook om beveiligingscamera’s te bevestigen in en rondom het huis. Hierbij kun je kiezen voor een opvallend systeem om potentiële indringers meteen af te schrikken. Daarnaast heb je ook de optie om de camera’s verborgen te houden. Hiermee heb jij de mogelijkheid om de dader vast te leggen op beeld.

Schriklichten plaatsen

Het plaatsen van schriklichten of buitenlampen rondom het huis kan helpen om inbrekers te intimideren. Deze lichten hebben een ingebouwde bewegingssensor en springen aan zodra iemand het erf betreedt. Het is verstandig om de verlichting bij de voor- en achterdeur te plaatsen. Ook de garage is een belangrijke plek om te verlichten. Zo wordt de indringer direct zichtbaar voor buren en andere voorbijgangers.

Deuren en ramen beveiligen

De meeste inbrekers slaan toe via de achterdeur. Verstevig zowel de voor- als achterdeur door middel van scharnierkantbeveiliging. Voorkom dat ongewenste gasten meteen naar binnen kunnen door een deurketting te bevestigen aan de deur. Heeft je deur een brievenbusopening? Overweeg dan om te investeren in een brievenbusbeveiliger. Dit maakt het voor inbrekers onmogelijk om de deurslot open te hengelen. Vergeet ook vooral niet om ramen goed te beveiligen. Slecht beveiligde ramen zijn een makkelijk doelwit voor inbrekers met een breekijzer of schroevendraaier. Zorg daarom dat je gepaste hang –en sluitwerk bevestigd. Je kunt bijvoorbeeld een veiligheidsslot vast monteren zodat een raam niet zomaar geopend kan worden van buitenaf. Een dief heeft hierdoor veel minder opties om het huis binnen te dringen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Verwijder vlot vlekken

Verwijder vlot vlekken
2018-08-03
Goed nieuws voor de onhandige Harry's en lompe Larry's, tapijten en meubels met vlekken hoef je niet onmiddellijk bij het grof...
Lees meer

Wat is een douchetoilet?

Wat is een douchetoilet?
2018-07-18
Sax Sanitair
Het douchetoilet komt overgewaaid van Japan en steeds vaker maakt het gewone toilet plaats voor een douchetoilet. Maar hoe werkt zo'n...
Lees meer