Blog
04/06/2019    Wonen

Handleiding voor het installeren van een buitenkraan

Steeds meer woningen zijn vandaag de dag voorzien van een buitenkraan. Bijzonder makkelijk natuurlijk, want in uw tuin gebruikt u ongemerkt best vaak water. Dit is met name in de zomerperiode het geval. Zo is een buitenkraan bijvoorbeeld handig voor het besproeien van uw planten op warme dagen. Heeft u nog geen buitenkraan maar wilt u er wel eentje? Dan is het de hoogste tijd om er eentje te installeren. Wij helpen u hier een handje bij met een speciale handleiding.

1. Boor een gat in de buitenmuur

Om buiten een kraan te installeren, moet er natuurlijk wel eerst een gat geboord worden door uw muur. Hier kunt u de kraan en de waterleiding straks doorheen steken. U kunt hier het beste een steenboor voor gebruiken. Boor eerst een klein gat en gebruik later een grotere boor om het gat groot genoeg te maken.

2. Waterleiding aftakken

Om water uit de kraan in uw buitenmuur te krijgen, moet u een aftakking maken van de waterleiding in uw huis. Begin hier niet mee voordat u de hoofdkraan dichtgedraaid heeft. Zo voorkomt u namelijk een waterballet. Laat ook het restant van het water uit de leidingen stromen voor u begint. Is dit gelukt? Dan kunt u de huidige leiding opsplitsen. Gebruik hier een t-splitsing voor. Koppel de leiding met twee punten weer aan elkaar en gebruik het derde punt voor de leiding voor uw buitenkraan. Zorg er altijd voor dat de leidingen goed zijn aangesloten op de koppeling. Wanneer dit niet het geval is, ontstaat er namelijk een lekkage.

3. De kraan aansluiten

Heeft u een gat in uw muur geboord en de waterleiding afgetakt? Dan kunt u beginnen met het aansluiten van de kraan. Zorg er altijd eerst voor dat er een nieuwe leiding door de muur naar binnen gaat. Deze kunt u op maat zagen met een ijzerzaag. Sluit de leiding vervolgens met behulp van een knelfitting aan op de reeds afgetakte waterleiding. Ook hier is het van belang dat de koppeling goed wordt bevestigd. Tot slot kunt u de kraan aansluiten op de verlegde leiding en zet u het water er weer op. Controleer vervolgens nog wel even of de koppelingen daadwerkelijk goed aangesloten zijn en er geen lekkage is.

4. Buitenkraan installeren uitbesteden

Weet u niet hoe u waterleidingen moet verleggen? Of heeft u gewoon twee linkerhanden? Vraag uzelf dan af of het wel verstandig is uw buitenkraan zelf te installeren. U kunt uw buitenkraan ook gewoon laten installeren door een loodgieter. Zo heeft u er zelf geen werk mee, maar weet u toch zeker dat de boel juist geïnstalleerd wordt!

Lees ook: Is een waterverzachter noodzakelijk? Dat hangt af van je regio. Ontdek waarom!

Installeren van een buitenkraan tips
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste vastgoednieuws!

Related posts

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020

Nieuwe regeling voor rookmelders vanaf 2020
2019-09-02
Sax Sanitair
Hoe beschermt u zich tegen brandgevaar? Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal...
Lees meer

Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest

Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest
2019-06-01
Sax Sanitair
Een wisseldouche, perfect voor lichaam en geest. Ontspannen en relaxed energie bijtanken, elke dag opnieuw. Familiale verplichtingen, deadlines,...
Lees meer